Rasmus Sandin skriker ut sin glädje efter ett efterlängtat mål. Foto: TT Nyhetsbyrån

Svenske talangen gjorde sällsynt mål – Toronto kvitterade

Torontos svenske backtalang Rasmus Sandin, 21, hade inte gjort mål på ett och ett halvt år. Men då Toronto kvitterade åttondelsfinalserien mot Montreal till 1-1 i matcher hittade han målet. Matchen slutade 5-1.

– Jag blev superglad, säger svensken.

Matchserien mot rivalen Montreal Canadiens började inte som planerat för Toronto Maple Leafs och därför var pressen stor inför den andra matchen i natt.

Då visade Toronto varför de vann den kanadensiska divisionen i grundserien.

Det var visserligen gästerna som tog ledningen genom Jesperi Kotkaniemi, men sedan var det bara Toronto.

Först kvitterade veteranen Jason Spezza, innan storstjärnan Auston Matthews satte 2-1.

”Hoppades bara att de skulle döma mål”

Innan den andra perioden var över hade Sandin dundrat in ett slagskott till 3-1 i numerärt överläge. Montreal utmanade för interference mot målvakten, men domarna godkände målet.

– Om jag ska vara ärlig så visste jag inte vad utmaningen handlade om, jag hoppades bara att de skulle döma mål. Jag var lite nervös då jag inte har gjort mål på ett och halvt år, så jag blev superglad då de gav det, säger Sandin efter sitt första mål i ett NHL-slutspel.

Nästa mål kom i den tredje perioden och var också svenskt och i numerärt överläge. William Nylander fångade upp ett stolpskott och skönt in returen. Han noterades också för assisten då Alexander Kerfoot fastställde resultatet i tom kasse.

Lagkaptenen styrde från sjukhussängen

En som saknades för Toronto var lagkaptenen John Tavares som ådrog sig en hjärnskakning och en knäskada i en otäck situation i den första matchen.

Han fick åka hem från sjukhuset i fredags, men i torsdags hade han kontakt med laget från sjukhussängen.

– Hans ledarskap slutade inte, trots den här situationen. Det hjälpte verkligen för att våra killar skulle få rätt fokus, säger tränaren Sheldon Keeefe.

KLIPP: Konstmål av Filip Forsberg (18 maj)