Nashville Predators firar segermålet. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nashville tog första segern – i andra förlängningsperioden

Nästan 95 minuter ishockey hade spelats då Nashville Predators Matt Duchene satte in 5-4-målet som gav hans lag segern mot Carolina Hurricanes. Därmed reducerade man slutspelsserien till 2-1 i matcher.

– Det bästa man kan göra som ishockeyspelare är att i förlängning i hemmaarenan. Det är därför man spelar, säger Filip Forsberg.

Nashville behövde verkligen en seger i sin matchserie mot Carolina i den första slutspelsrundan. Den satt väldigt långt inne, men till slut kom den på hemmais.

Efter den första perioden ledde just hemmalaget med 2-1 efter att Filip Forsberg snyggt hade lurat målvakten Alex Nedeljkovic och satt in 2-1-målet med backhand.

Carolina vände sedan genom mål av Jordan Staal och Vincent Trocheck, men Nashville ville inte vara sämre och vände tillbaka. Först kvitterade finländaren Mikael Granlund innan Ryan Johansen styrde in 4-3 i början av den avslutande perioden.

Forsberg noterades för en assist på Johansens mål.

Då såg Nashville ut att gå mot segern, men med drygt tre minuter kvar att spela sköt Brett Pesce in kvitteringen.

Sedan väntade en lång förlängning. Nashvilles Eeli Tolvanen hade ett skott i stolpen, men närmare än så kom ingen förrän i den andra förläningsperiodens femtonde minut då Roman Josi hittade Duchene som kom fri med Nedeljkovic. Centern satte in pucken bakom målvakten och de 12 000 supportrarna på läktarna fick jubla.

– Jag har längtat så mycket efter att spela slutspel inför den här publiken. De bästa fansen i NHL, säger Duchene.

Nashvilles succémålvakt Juuse Saros noterades för hela 52 räddningar i matchen, vilket är tangerat klubbrekord i en slutspelsmatch.

KLIPP: Konstmål av Filip Forsberg (18 maj)