Simon Nemec hjälps av isen efter tacklingen som Nikita Komarov delade ut. Foto: Bildbyrån

Får matchstraff efter ful tackling på 17-årige talangen

Uppdaterad
Publicerad

Simon Nemec gör sitt första VM som 17-åring.

Då tacklade 32-årige belarusen Nikita Komarov talangen fult, och fick matchstraff.

– Det där ska vara avstängning resten av turneringen, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Första VM-matchen blev tuff för unge slovaken Simon Nemec, som väntas gå tidigt i NHL-draften 2022. 15 minuter in i första perioden, långt efter han släppt pucken vid sargen i mittzon, fick han en hård tackling av Nikita Komarov.

– Det där ska vara matchstraff och avstängning resten av turneringen också. Det är precis det här man inte vill se. En spelare i oskyddad position, han lyfter på fötterna. Han gör allting fel där Komarov, den är vidrig, säger en upprörd Jonas Andersson.

Komarov fick matchstraff, och Slovakien ett fem minuters powerplay. Slovakerna lyckades inte få in någon puck under det långa spelet med en man mer. Men det spelar mindre roll än så länge. Slovakien hade redan innan tacklingen hunnit göra 3-0, och vann till slut med 5-2 över Belarus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.