Evander Kane fick handleden uppskuren: ”Läskigt”

Mitt i NHL-matchen mellan Tampa Bay Lightning och Edmonton Oilers skedde en skräckskada.

Edmontonstjärnan Evander Kane fick sin handled uppskuren av en skridskoskena och lämnade en blodpöl på isen när han snabbt tog sig ut till omklädningsrummet.

– Det var definitivt läskigt. Man kunde känna hur all energi sögs ut ur rinken, säger Edmontons Connor McDavid.

Det var ett par minuter in i den andra perioden olyckan var framme. Evander Kane föll på rygg efter en duell vid sargen och kort därefter kom Tampaspelaren Pat Maroon förbiåkande och råkade träffa Kanes utsträckta arm med skridskon.

Kane tog sig snabbt upp på fötter och skrek ut i smärta på vägen ut till båset och omklädningsrummet. Bakom sig lämnade han en blodpöl på isen och oroliga spelare, ledare och åskådare.

Senare under matchen meddelade Edmonton att Kane hade tagits till sjukhus och stabiliserats i väntan på operation.

– Det var definitivt läskigt. Man kunde känna hur all energi sögs ut ur rinken. Vi tänker på honom. Vi har hört att han verkar må bra, men det är bara initialt, säger Connor McDavid till AP efter matchen.

Vid dessa tillfällen sprids oron till båda sidor av isen.

– Det var jobbigt att se. Förhoppningsvis klarar han sig bra. Hockey är ett krig men alla vi är fortfarande en familj, sa Tampas tränare Jon Cooper till AP efter matchen.

Edmonton vann tuffa bortamatchen

När detta skedde hade Edmonton precis tagit ledningen med 2-1 efter mål av superstjärnan McDavid. Kort efter Kanes skada utökade Edmonton i powerplay genom Leon Draisatl. Tampa reducerade genom Alex Killorn i den tredje perioden, men kom aldrig närmre än 2-3.