Jonas Andersson, till höger. Foto: Bildbyrån

Experten om allsvenska finalen: ”Är drömmötet”

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll är det dags för den första kampen i allsvenska finalen mellan Björklöven och Modo. Och SVT Sports expert Jonas Andersson ser fram emot ett rivalmöte i en så betydelsefull serie.

– Det är väl egentligen drömmötet, säger han.

Den 110 kilometer långa vägen mellan Örnsköldsvik och Umeå kommer glöda den närmaste tiden. Två rivaler i en kamp i fem matcher där vinnaren får kvala till SHL. Och det är två starka lag som gör upp, och Jonas Andersson tror att vinnaren har en bra chans att ta sig upp till SHL.

– Det är väl egentligen drömmötet. När man tänker på vilka lag som är där så är det väldigt rättvist. Det är två lag som har spelat väldigt bra. Och hela den här rivaliteten också. Det är nästan synd att det bara är bäst av fem och inte bäst av sju, det kan bli jämnt det här.

Just nu ser det ut som om det blir Oskarshamn som får möta vinnaren, och där tror Andersson att det blir svårt för Oskarshamn oavsett motstånd.

– De har ingen bra trend och har inte vunnit matcher även om de varit nära. Jag ser egentligen ingenting som talar för Oskarshamn där. Leksand har bättre chans att klara sig kvar, och det är kanske det som gör det än mer spännande med den här allsvenska finalen. För mig är det stor skillnad att möta Oskarshamn än att möta Leksand.

Och när Andersson får tippa vilka han tror tar sig vidare från finalen så tror han att det blir hemmaplan som fäller avgörandet för seriesegrarna.

– Jag tror att Björklöven kommer att greja det här till slut faktiskt. De har hemmaplansfördel och det är det som talar för det.

Klipp: Per Kenttä: ”Ingenting är omöjligt” 18 februari

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.