Foto: Bildbyrån

Experten: ”Han har inte hängt med i utvecklingen”

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården och Barry Smith går skilda vägar.

Stockholmsklubben har inte hängt med i utvecklingen menar SVT Sports expert, Maria Rooth.

– Det är talande siffror för ett lag som inte har hittat hem i sitt spel och i sättet man vill spela på, säger hon.

– SHL förändras årligen, och tittar man på många av de framgångsrika tränarna i dag är de lite yngre och har ett nyare och snabbare tänk. Jag tycker inte att vi har fått se det i  Djurgården. De har inte hängt med, säger Maria Rooth.

Djurgården har haft en tuff inledning på säsongen.

Åtta förluster på nio matcher. I dag meddelade Djurgården att man går skilda vägar med huvudtränaren Barry Smith, ett besked som inte kom helt oväntat enligt SVT Sports expert, Maria Rooth.

Djurgården har underpresterat under Smiths ledning och har endast Timrå efter sig i tabellen.

– Det är talande siffror för ett lag som inte har hittat hem i sitt spel och i sättet man vill spela på. Djurgården behöver tydligare ledarskap, där alla individer vet vad som förväntas av dem, framför allt i defensiven, säger Rooth.

”Man kan inte sparka 25 spelare”

Och nytt ledarskap har man nu plockat in tillsvidare i form av de assisterande tränarna, Nichlas Falk och Mikael Aaro.

– När en grupp underpresterar måste man göra någonting. Och det är svårt att sparka 25 spelare. I första läget är det svårt att ta in någon helt ny utifrån, då är det bra att man i ett första läge tar lyfter upp de assisterande tränarna som har koll på gruppen, säger hon och fortsätter:

– Och skulle inte det fungera får man rikta ögonen någon annanstans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.