Rasmus Dahlins säsong Foto: TT

Experten om Rasmus Dahlins säsong: ”En mardröm”

Uppdaterad
Publicerad

Sämst plus/minus-statistik av samtliga spelare i NHL.

Rasmus Dahlin har ännu inte fått genombrottet som SVT Sports expert Jonas Andersson trodde på.

– En mardröm att spela i ett förlorande lag, säger Andersson.

Buffalo hoppades på slutspel för första gången sedan 2010-2011 men den förkortade säsongen på 56 matcher har blivit en missräkning.

I fjol gjorde Rasmus Dahlin 40 poäng på 59 matcher men har inte presterat motsvarande i år. Den svenske backen får mer istid i laget, men hans plus/minus-statistik på –32 är sämst i NHL.

– Han har bland de bästa istiderna bland backarna och är då också inne på fler baklängesmål. Inför säsongen trodde jag att Dahlin skulle stå för det stora genombrottet. Men han kan inte vara nöjd med sin säsong. Det är en mardröm att spela i ett förlorande lag, säger experten Jonas Andersson.

”Kommer bli en av de bästa”

Andersson är dock inte orolig för draftettan Dahlin.

– Man ska vara väldigt försiktig med att dra för stora växlar på en mindre bra säsong. Han har fortfarande samma talang och kommer att bli en av de bästa i NHL. Han har spelsinnet för det, säger Andersson.

Experten hoppas Dahlin går i dubbla Norris Trophy-vinnaren Erik Karlssons fotspår.

– Dahlin har fått en del kritik och är inte superhyllad från början, men det var inte Erik Karlsson heller. Karlsson lyckades bra när Ottawa inte var ett bra lag. Dahlin måste analysera hur han kan bidra mer.

”Superflopp”

21-åringen är långt ifrån ensam att inte prestera i Buffalo. Största besvikelsen är kaptenen Jack Eichel och Taylor Hall, som trejdades bort till Boston.

– Eichel och Hall har tillsammans spelat 58 matcher och gjort fyra mål totalt. Superflopp av båda, säger Jonas Andersson.

Buffalo-Pittsburgh sänds på SVT24/SVT Play på lördag klockan 21.00.

ARKIV: 14:e raka förlusten för Buffalo – tangerade tungt klubbrekord (23 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.