Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonas Andersson kritiserar Carl Söderberg. Foto: Bildbyrån/SVT

Experten sågar Malmö: ”Måste ske något nu – det är illa”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö har tio raka hemmaförluster och är sist i SHL. SVT Sports expert Jonas Andersson lägger en stor del av ansvaret på stjärnorna i laget.

– Nu måste verkligen de ledande spelarna i Malmö kliva fram. Det måste ske något nu, för nu är det illa, säger han i Hockeykväll.

I tisdags förlorade Malmö Skånederbyt mot Rögle efter att ha varit i ledning. I dag skedde samma sak mot Oskarshamn.

– Man brukar prata om att hitta sätt att vinna, just nu hittar Malmö sätt att förlora matcher. Så här får det inte gå till. Nu måste verkligen de ledande spelarna i Malmö kliva fram. Det måste ske något nu, för nu är det illa, säger Jonas Andersson.

En av spelarna han kritiserar särskilt är lagkaptenen Carl Söderberg. Förra säsongen gjorde 37-åringen 41 poäng på 52 matcher, men i år har det bara blivit nio på 23.

– Söderberg letar efter formen. Han kom hem från NHL förra året och var anledningen till att Malmö höll sig kvar. Så bra var han. Tyvärr har Söderberg inte spelat bra i år och det har inte heller Malmö gjort, säger Andersson och fortsätter:

– Söderberg är inne i en negativ fas. Om han kan vända det så ser det bra ut för Malmö, men om han inte kan det är är det monumental uppförsbacke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.