Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se experterna debattera upplägget där sämre rankade laget börjar hemma Foto: SVT

Experterna oense om upplägget i åttondelsfinalerna: ”Kommer ta upp det tills de ändrar”

Uppdaterad
Publicerad

Det sämre rankade laget börjar på hemmaplan i SHL:s åttondelsfinaler. Helt fel, enligt SVT Sports expert Jonas Andersson.

– Jag kommer ta upp det tills de ändrar den här dumma, dumma regeln, säger han.

18 gånger har det spelats åttondelsfinaler i SHL och endast en av de gångerna har inte det laget som vunnit den första matchen gått vidare.

I det nuvarande upplägget är åttondelsfinalerna bäst av tre matcher där det sämre laget från grundserien börjar hemma, följt av två hemmamatcher för det högre rankade laget.

Något Jonas Andersson inte uppskattar.

– Det är så sportsligt svagt. Jag kommer ta upp det tills de ändrar den här dumma, dumma regeln, säger han i ”Hockeykväll”.

Expertkollegan Håkan Loob köper inte kritiken.

– Du måste ju ändå tro på dig själv när du går in i slutspelet. Och nummer ett är ju att tro på att du kan vinna hemma. Om du förlorar borta, har du helt plötsligt blivit så mentalt svag då att man inte kan vinna hemma heller? Alla tendenser är till för att brytas, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.