Fabian Lysell har gjort fem poäng på fem matcher. Foto: Bildbyrån

Svenske JVM-stjärnan: ”Vi är underdogs”

Uppdaterad
Publicerad

I natt, svensk tid, spelar Juniorkronorna semifinal mot rivalen Finland i JVM. Då lägger Fabian Lysell över favoritskapet på finländarna.

– Jag tycker att vi är underdogs i den här matchen, säger den 19-årige forwarden till SVT Sport.

Fabian Lysell har gjort fem poäng på fem matcher i JVM. Inför semifinalen är han näst bäst i Sverige med den noteringen. Nu ser han fram emot att höja sig då medaljmatcherna ska spelas.

– Vi är inte nöjda än. Vi har mycket kvar att ge och den här semifinalen kommer att bli jävligt rolig.

JVM i ishockey

Den svenska poängligan toppas av backen och lagkaptenen Emil Andrae.

– Han har gjort en väldigt bra turnering, Emil. Det är något vi kan sporras av och förhoppningsvis kan vi hänga på och göra samma, säger Lysell.

Finland har imponerat i turneringen, medan Sverige fick kämpa för att besegra Lettland i kvartsfinalen.

– Jag tycker att vi är underdogs i den här matchen. Finland-Sverige är en av de roligaste matcherna man kan spela. Jag tror att de kommer vara sjukt laddade och jag vet att vi kommer vara ännu mer laddade, säger Lysell.

Även om Sverige förlorade senast man mötte Juniorlejonen så tror Lysell att motståndet passar dem.

– Vi mötte dem i förturneringen. Då tyckte jag det var ganska jämnt och det kändes som att de passar oss. Nu har vi ändå fått spela några matcher och vi har allt att vinna.

Matchen inleds klockan 02.00 i natt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet