USA är utslaget ur junior-VM. Foto: SVT

Skräll i JVM – mästarlaget USA utslaget av Tjeckien

Regerande mästarlaget USA är överraskande utslaget ur JVM i ishockey.

Ett heroiskt kämpande Tjeckien kom tillbaka från underläge och besegrade till slut amerikanerna med 4–2.

– Helt suverän laginsats av Tjeckien, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

I första perioden satte USA:s storstjärna Logan Cooley 1–0. Amerikanernas lycka blev dock kortvarig, bara ett par minuter senare kvitterade nämligen Jan Mysak.

I andra perioden satte Tjeckien in ett litet ryck, som visade sig bli matchavgörande, genom mål av Petr Hauser och Matyas Sapovaliv.

JVM i ishockey

Kulich avgjorde i tom kasse

I tredje perioden reducerade USA genom Carter Mazur, men närmare än så kom man inte. I stället var det Tjeckiens Jiri Kulich som satte matchens sista puck, 4–2, i tom kasse.

– Helt suverän laginsats av Tjeckien! USA underpresterar och blir skärrade, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

– Tjeckien gör det så bra defensivt. De spelar med ganska stora marginaler, de är uppoffrande och är verkligen en lagmaskin här i dag. Det är onekligen den största skrällen i turneringen och den största skrällen på ganska lång tid i junior-VM-sammanhang.

Således är Tjeckien JVM-semifinalklara. Där ställs laget mot Kanada. I den andra semifinalen möts Finland och Sverige.