Fällman om konflikten: ”Vi är grymt besvikna”

Uppdaterad
Publicerad

Mitt i Damkronornas brinnande konflikt med Svenska ishockeyförbundet inleddes SDHL-säsongen. I periodpausen i matchen Luleå-Modo (som hemmalaget vann med 3-0) fick Johanna Fällman chans att sätta ord på känslorna.

– Självklart är det fokus på matchen, men jag kan fasen inte låta bli. Vi är grymt besvikna över hur det här hanteras, säger Luleåbacken i SVT:s sändning.

Johanna Fällman fick också frågan om det finns något i bojkotten som hade kunnat göras annorlunda från spelarnas sida.

– Jag vet inte. Det är klart det är lätt att kasta paj när man känner väldigt mycket, men jag tycker vi har försökt kommunicera. Det är klart... vi kanske inte skulle ha väntat så många år, men man vill väl inte gnälla, säger hon i intevjun med SVT:s Chris Härenstam.

Damkronorna

”Hockeyförbundet verkar inte fatta”

Även landslagskollegan Lisa Johansson, som spelar i AIK, var besviken på förbundet.

– Det känns som SDHL satsar och sponsorerna går in, men hockeyförbundet verkar inte fatta att det är det man ska göra, säger hon till TT.

Kritiska mot hanteringen

Både Lisa Johanson och lagkompisen Fanny Rask, som också är en veteran i landslaget, reagerar på tidpunkten och på att förbundet inte går spelarna till mötes.

– Det är så klart jättetråkigt att få det beskedet om hemmaturneringen (att den ställs in). Vi har hela tiden haft ambitionen att kunna spela den. Vi anser att det avtalsförslaget vi lagt fram inte är orimligt, att förbundet skulle kunna möta upp det, säger Rask till TT.

– Man känner väl att vi inte tas på riktigt allvar och att de inte förstår allvaret i att vi vill få en förändring.

SDHL

Luleå HF logo

Luleå HF

3 - 0

MODO Hockey logo

MODO Hockey

1-0, 0-0, 2-0
Coop Norrbotten Arena, Luleå
Publik: 1103

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet