Foto: Bildbyrån

SDHL-spelare stängs av sju matcher

Uppdaterad
Publicerad

HV71-spelaren Fanny Rask stängs av till den 1 februari efter en huvudtackling i matchen mot Leksand den 6 januari i år. Det har ishockeyförbundets disciplinnämnd nu beslutat.

– Jag blev väldigt chockad av att hon dök upp där, säger Rask om händelsen.

Det var den 6 januari i år då HV71 mötte Leksands IF i SDHL. Fanny Rask har nu straffats för den huvudtackling hon utdelade då mot Anna Borgqvist.

Ishockeyförbundets disciplinnämnd har nu beslutat att Rask stängs av mellan den 7 januari och 1 februari i år.

Vid straffmätningen har nämnden särskilt vägt in att det var en medveten tackling på en icke puckförande spelare, att tacklingen skedde från blind side och att det var hög skaderisk.

– Jag blev väldigt chockad av att hon dök upp där och jag känner mest att både jag och Anna tittar för mycket på pucken och ser inte varandra, därav en kollision. Jag hoppas att Anna mår bra, hon spelade klart matchen så förhoppningsvis blev det inte så farligt, säger Rask till disciplinnämnden.

Hon fortsätter:

– Situationen är väldigt olycklig, jag ser inte Anna som kommer i min blindeside. Jag tittar puck och det gör vad jag förstår Anna också. Hon kommer upp bakifrån i min rygg på insidan mot spelet. Jag tycker inte att jag bryter Annas åkbana då jag är först i det området/situationen, där jag är påväg mot (försöker tajma) pucken som läggs ut. Därefter blir det en kontakt och det är jätteolyckligt att det träffar illa.

Avstängningen bedöms motsvara sju matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.