HV-spelaren Fanny Rask proffssatsar – med hjälp av ekonomiskt stöd från lillebrorsan Foto: Montage

Hockeyspelare på heltid – sponsrad av NHL-brorsan

Publicerad

Fanny Rask, spelare i HV71 och Damkronorna, är en av få damer som spelar hockey på heltid. En proffssatsning som är möjlig tack vare ekonomiskt stöd från lillebrorsan Victor Rask, NHL-spelare i Carolina Hurricanes.

– Jag är väldigt tacksam över att få den hjälpen. Det får mig att kunna fokusera på hockeyn och lägga ner den tid som jag tycker krävs för att vi ska kunna höja damhockeyn i Sverige. Sedan har jag ändå en liten oro i bakhuvudet om hur framtiden ser ut. Det finns inga pengar på något sparkonto någonstans, säger hon till SVT Sport.

Fanny Rask, som tillhört Damkronorna i många år och bland annat spelat två VM och två OS, drömmer om att en dag kunna stå på egna ben och livnära sig på sin hockey. Hockeyn är en passion och hon ställer höga krav på sig själv.

– Jag känner ett ansvar att vara en tongivande spelare och hjälpa laget att vinna.  Särskilt nu när jag har förmånen att bara spela hockey. Jag ska prestera för jag har inga ursäkter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer