Foto: TT Nyhetsbyrån

Fansens fina hyllning till skadade Forsberg

Uppdaterad
Publicerad

På annandagen skadade Leksands Tobias Forsberg nacken allvarligt. När Leksand tog emot AIK i Tegera Arena i kväll hyllades Forsberg av publiken.

I matchen mot Almtuna tappade Tobias Forsberg balansen och for in i sargen med huvudet före. Forwarden blev liggande på isen och fick föras till sjukhus där han opererades och läget har beskrivits som allvarligt.

Efter skadan har stödet till Leksandsspelaren varit stort. I kvällens match mellan Leksands och AIK hade fansen planerat en hyllning av forwarden. I den 19:e minuten ställde sig publiken i arenan, höll upp sina halsdukar och sjöng ”Kämpa Tobbe”.

– Det är hemskt. Jag har spelat med Tobbe. Det är hemskt. Det är bara att hoppas att han kryar på sig. Det är ganska jobbigt att se faktiskt, sa AIK-spelaren Jens Jakobs till C More i periodpausen.

”En mäktig manifestation”

– Det är många, inklusive jag själv, som blivit väldigt illa berörda av det som hänt Tobias Forsberg. Det var en mäktig manifestation, som säkert gjorde att flera av spelarna tappade skärpan på isen. Samtidigt speglar detta det som många i dag känner i Leksand och Hockeysverige, säger Niklas Niva Sjökvist, ordförande i Leksands IF:s supporterklubb till TT.

Hyllningen verkar ha tänt Leksand. AIK hade tagit ledningen tidigt i första perioden genom Jens Jakobs. Men Leksand kom tillbaka. I tredje perioden kvitterade Thomas Valkvä-Olsen och matchen gick till förlängning. Där klev Jon Knuts fram och avgjorde matchen och fixade två viktiga poäng för Leksand.

Allsvenskan

Leksands IF logo

Leksands IF

2 - 1

AIK IF logo

AIK IF

0-1, 0-0, 1-0, 1-0
Tegera Arena, Leksand

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.