Marc-Andre Fleury fick sträcka ut ordentligt i Vegas-målet i slutperioden. Foto: TT Nyhetsbyrån/rörliga bilder från Viasat

Fantomräddning när Toronto åkte på sjätte raka förlusten

Uppdaterad
Publicerad

Toronto förlorade i Nevada mot Vegas med 2-4 tidigt i morse svensk tid och åkte på sjätte raka förlusten. En fantomräddning av Vegas målvakt Marc André Fleury säkrade segern i slutminuterna.

– Han är helt osannolik när han räddar på det sättet. Han är akrobatisk och ger aldrig upp en puck, säger tränaren Gerard Gallant till Las Vegas Review.

AP talar om räddningen som 34-årige Fleurys kanske mest spektakulära i hans 16 år långa NHL-karriär. Det var Fleurys 450:e vinstmatch i NHL och han är tre vinster efter Henrik Lundqvist på bästalistan som sexa.

Toronto tryckte på vid 2-3 och Ilya Mikheyev fick iväg ett handledsskott i ribban, en puck som gick ut till högerkanten där Nic Petan drog till returen med en backhand och pucken gick mot öppet mål.

Då kastade sig Fleury med ett tigersprång och fångade pucken med plocken till publikens stora glädje. Mikheyev åkte bakom målet och slog ut med armarna och trodde inte sina ögon. TV-grafiken hann också ändras till 3-3 innan man förstod att det inte hade blivit mål.

”Den räddningen är ofattbar”

– Pucken tog i ribban och jag visste inte om den hade gått in och då vände jag om fick tag i den. Jag visste att det var mycket nät att sätta den i. Det är skönt när man får en andra chans att rädda. Det var väldigt roligt, säger Fleury.

– Den räddningen är ofattbar, säger kommentatorn i Viasats sändning.

Ett mål gjordes de första 47 minuterna av matchen innan det rasslade till i slutperioden. William Nylander hade ett utmärkt läge att kvittera till 2-2 för Toronto men Fleury hann ner med ett benskydd vid stolpen och hindrade svenskens puck.

I hockeytokiga Toronto är det extra känsligt att hamna i den här typen av svackor och allt mer fokus riktas mot tränaren Mike Babcock, som gör sin femte säsong i klubben efter de framgångsrika tio åren i Detroit.

Sundin: ”Väldigt utsatt i Toronto”

– Jag har varit med länge. Det händer ofta att man hamnar i perioder när man inte vinner på ett tag men att det slutar med att man får ett bra år ändå. Det handlar om att gnugga på, säger Torontos tränare Mike Babcock till Toronto Sun.

Toronto-ikonen Mats Sundin, 48, är i Toronto för att spela den tradtionella veteranmatchen i samband med den kommande Hall of Fame-helgen.

– Toronto har en annorlunda situation än de flesta andra NHL-lagen – det är extra mycket uppmärksamhet för klubbledningen, för spelarna. Alla lag går igenom kämpiga perioder varje säsong, men du blir väldigt utsatt på ett ställe som Toronto, säger Mats Sundin till NHL.

NHL

Vegas Golden Knights logo

Vegas Golden Knights

4 - 2

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

0-0, 1-0, 3-2
T-Mobile Arena, Paradise, NV
Publik: 18292

Andra perioden

  • 1-0MålGlass (Pacioretty/Schmidt) PP1
    08:07

Tredje perioden

  • 07:26
    1-1MålSpezza (Mikheyev)
  • 2-1MålNosek
    08:08
  • 3-1MålStone (Glass/Theodore) PP1
    10:22
  • 12:47
    3-2MålHyman (Spezza/Barrie) PP1
  • 4-2MålEakin (Pacioretty/Marchessault) ENG
    19:39

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.