Foto: Bildbyrån

Färjestad vann galen maratonmatch

Uppdaterad
Publicerad

Ingen vinnare efter tre perioder.

Ingen efter fyra.

Ingen efter fem.

Men i den sjätte perioden avgjorde Oskar Steen för Färjestad i SM-kvarten mot HV71.

Färjestad har nu skaffat sig 3–2 i matcher i kvartsfinalserien mot HV71. Och Karlstadlaget gjorde det efter seger i en minst sagt lång och händelserik match.

Färjestad ledde med 2–1 när det var tjugo sekunder kvar av tredje perioden. Då med tom målbur kvitterade HV genom Sebastian Wännströms låga skott från blå. 28-åringen tvåmålsskytt efter att han tidigare endast fått agera extraspelare i de tre första kvartarna och senast var han till och med utanför truppen.

I första förlängningsperioden trodde alla hemmasupportrar och även HV71:s spelare att Jens Westin blivit stor hjälte för Färjestad efter att hans skott styrts in via HV-backen Nils Anderssons klubba. Men efter videogranskning dömdes målet bort, och HV71-spelarna fick ta på sig matchtröjorna, lämna omklädningsrummet och ta sig tillbaka ut på isen.

Förlängningsperioden fortsatte och blev mållös, precis som den andra. Den spännande matchen kunde inte få fram en vinnare tack vare storspel av FBK-målvakten Markus Svensson och HV71:s Jonas Gunnarsson.

Men sjutton minuter och en sekund in i den tredje förlängningsperioden kom Oskar Steen in fint från vänster och hans skott utlöste det förlösande jublet i Karlstad.

– Det överlägset skönaste jag någonsin gjort. Det är underbart. Jag tror aldrig att jag varit så här trött efter en match. Vi har nästan spelat två matcher nu, så klart att jag är trött. säger Steen till C More.

3–2-seger för Färjestad i det som är tidernas näst längsta match hittills och har nu 3–2 i matcher.

Nästa match avgörs på måndag i Jönköping.

SHL

Färjestad BK logo

Färjestad BK

3 - 2

HV71 logo

HV71

0-0, 0-1, 2-1, 0-0, 0-0, 1-0
Löfbergs Arena, Karlstad
Publik: 8250

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.