• Viktigt meddelande:

Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Frölundas stjärnor avgjorde – satte punkt för galen period

Efter halva matchen hade sju mål gjorts i Karlstad. Frölunda fyra – Färjestad tre. Vad skulle detta sluta?

Jo, 4-3. Det blev inga fler mål. Mycket tack vare Johan Gustafssons spel i Frölundas mål. Han stod för flera superräddningar.

– Jag har fått ligga i lite extra i sommar. Jag var långt ifrån nöjd med fjolårssäsongen, säger Johan Gustafsson till C More.

Joel Lundqvist med fin backhandcross, upplägg av Ryan Lasch – sedan var det bara för Jonathan Sigalet att trycka av – direktskott upp i taket bakom Markus Svensson.

Det målet betydde 4-3 och satte punkt för en elva minuter lång målorgie i den andra perioden. Fyra mål på elva minuter, två från Frölunda och två från Färjestad – sedan blev det inga fler mål – även om chanser inte saknades.

Av de fyra var det  ena målet märkligare än det andra. Det absolut märkligaste. Ex-frölundaiten Gustav Rydahls 2-3-reducering för Färjestad.

Märkliga målet räckte inte

Ett skott Fabian Zetterlund landade ovanför Frölundamålvakten Johan Gustafssons mål, trillade sedan ner och landade framför Rydahls klubba som bara behövde raka in den.

– Skönt att spela för rätt färger, pikade sedan i C Mores sändning.

Svårt för Gustafsson. Men han revanscherade sig – flera gånger om.

Den ena sidledsräddningen efter den andra. Matchen avslutade med heta känsor och flera gruff. Dessutom var Färjestad så nära som ett stolpskott från att kvittera.

– En tung förlust. En bra hockeymatch. Men vi hade inte marginalerna med oss. Jag tycker vi har bud på både ett och två mål till, säger Färjestads tränare Johan Pennebord till C More.

”Fått ligga i i sommar”

Färjestad vann skotten med 34-15 – men mot Johan Gustafsson var det svårt att göra mål.

– En tuff match. Men kul också, vi krigar otroligt hårt och tar med oss tre poäng, avslutar Gustafsson.