Färjestad krossade Oskarshamn med 12-0

Efter 16 minuters spel av den första perioden så hade Färjestad redan 7-0 mot nykomlingen Oskarshamn på hemmaplan.

Karlstadslaget körde till slut över smålänningarna med hela 12-0 efter mål av nio olika målskyttar.

7-0 efter första perioden blev till 10-0 efter två spelade perioder för Färjestad mot Oskarshamn.

I den tredje perioden handlade det mesta om att hjälpa Arvid Holm i Färjestadsmålet att hålla nollan, vilket laget också lyckades med.

Färjestad lyckades dessutom skjuta in ytterligare två puckar i den tredje perioden till slutresultatet 12-0.

Avgjordes redan i första perioden

Efter 16 minuters spel av den första perioden så hade Färjestad redan 7-0 mot SHL-nykomlingen på hemmaplan. Just 7-0 efter en period är den största periodsiffran på över tio år i SHL. Resultatet var ett segerrekord för Färjestad.

Karlstadslaget är formstarkt och tog lagets femte seger på de sex senaste matcherna.

De första åtta målen kom från olika målskyttar. Och det första målet i Powerplay kom först vid 7-0 då högerskytten Michael Lindqvist fick pucken efter ett fint pass av Marcus Nilsson. Lindqvist gjorde senare också 10-0.

– Det är bra rakt igenom från oss. Det vi gör bäst är att vi är täta bakåt, sa Lindqvist till C More.

Tung eftermiddag för Oskarshamn

Oskarshamns Fredrik Pettersson-Wentzel byttes ut efter 0-3, men målvaktsbytet hjälpte föga. Tex Williamsson fick den otacksamma uppgiften att rädda gästerna kvar i matchen. Han tvingades dock släppa in åtta puckar bakom sig.

– Vi slarvar där ute och det är inte ok. Det här är inte kul. Jag vet inte vad vi håller på med egentligen, sa Oskarshamns Filiph Engsund till C More.

– Det här är jättejobbigt. Det här var ju inget som vi var beredda på, sa tränaren Håkan Åhlund till C More efter matchen.