Färjestad nya serieledare efter Svenssons storspel

Uppdaterad
Publicerad

En Luleåbekanting och en storspelande målvakt hjälpte Färjestad till seger i toppmötet mot norrbottningarna.

Luleå besegrades med 1-0 och nu är Karlstadlaget ny serieledare i SHL.

Färjestad är just nu hela SHL:s formstarkaste lag. Senast besegrades Djurgården med 3-2 efter att laget vänt ett 0-2-underläge.

I dagens seriefinal hemma mot Luleå blev det inga insläppta alls.

Nya serieledare

Efter att Gustav Rydahl, som spelade två säsonger i Luleå mellan 2016-2018, satt 1-0 redan i  den första perioden tog sedan målvakten Markus Svensson över.

Målvakten var omutlig och gjorde den ena räddningen efter den andra, framför allt i slutperioden när Luleå radade upp målchanser. Svensson tog sammanlagt 27 skott från gästerna.

– En riktigt bra krigarinsats. Vi har en del folk borta men jag tycker alla steppar upp idag. Det är en tuff match där ute så skönt att få tre poäng, säger Markus Svensson till C More.

– Otroligt besviken att vi inte får med oss några poäng i den här matchen, tycker Luleåtränaren Henrik Stridh.

Segern innebär att Färjestad går upp på samma poäng som norrbottningarna, 42, men med bättre målskillnad är de nya serieledare 23 omgångar in. För Luleå var det första förlusten efter fyra raka segrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.