Jesse Virtanen blev matchhjälte för Färjestad. Foto: Bildbyrån

Färjestad tog första trepoängaren på bortais

Inte en trepoängare på bortais under hela säsongen. Under lördagen tog Färjestad en efterlängtad seger efter full tid borta mot Malmö.

– Jag tycker vi krigar ned dem, säger målskytten Jens Westin till C More.

Varken Malmö eller Färjestad har startat SHL särskilt imponerande.

Malmö ligger visserligen bakom Färjestad, men hade inför kvällens match två raka segrar mot värmlänningarna. Dessutom saknade Färjestad fortfarande en trepoängare på bortais trots sex försök under hösten.

Färjestad startade matchen bäst. Efter tre minuter satte Albert Johansson 1-0, och dryga minuten före första periodpausen avslossade Jens Westin ett stenhårt skott upp i krysset till 2-0.

– Den kom ju ganska bra. Jag fick ta sats och försöker ta i så mycket som möjligt och sikta mot krysset, säger Westin till C More.

Gick ikapp till 2-2

Då såg Färjestad ut att vara på väg mot en efterlängtad trepoängare, men Malmö var det bättre laget i period 2.

Redan efter 30 sekunder reducerade Fredrik Händemark till 1-2, och en stund senare nickade Johan Olofsson in 2-2, till synes utan avsikt, sedan han satt fart mot målet efter en retur.

– Första 20 till oss. Andra 20 till Malmö, löd summeringen från Färjestads tränare Johan Pennerborn.

Virtanen gav FBK tre poäng

Malmö inledde tredje perioden piggast, men fick inte in pucken. Istället gav Jesse Virtanen Färjestad ledningen med 3-2 sedan han stått för en vacker dragning och lyft in pucken i bortre hörnet.

Trycket var hårt på Färjestads mål sista minuterna, men Arvid Holm lyckades hålla tätt.

Virtanens mål blev därmed matchavgörande och Färjestad kunde äntligen fira tre poäng på bortais, för första gången den här säsongen.

– Jätteviktigt. Vi har pratat väldigt mycket om att kriga och visa engagemang och passion. Jag tycker vi krigar ned dem i tredje, säger Jens Westin till C More.

Malmö är fortsatt nästjumbo i en väldigt haltande tabell.