Lucas Raymond en av Frölundas målskyttar mot ÖHK. Foto: Bildbyrån

Frölunda slog Örebro – som vanligt

Frölunda vann hemma mot Örebro för elfte gången i rad, och tog tillbaka serieledningen i SHL ‒ om än med fler matcher spelade än lagen närmast bakom.

Segersiffrorna blev 3‒1 till Frölunda i en jämn match.

Frölunda miste förstaplatsen i SHL när man förlorade mot Oskarshamn på bortais i tisdags. Men på hemmaplan har göteborgarna vunnit alla sina sju matcher i höst.

– Vi är bra andra perioden. Vi pendlar för mycket i vårt offensiva spel i första och tredje perioden, säger Roger Rönnberg, tränare i Frölunda, till C More om segern mot Örebro.

18-årige Lucas Raymond gav Frölunda ledningen efter 11.25. Raymond forecheckade fint och stal pucken från Örebrobacken Robin Salo, varpå han åkte vidare mot mål och stänkte in 1‒0.

– Jag såg väl att han hade tyngden på vänsterbenet och tryckte ifrån mot höger, så då försökte jag väl skära av ditåt, säger Lucas Raymond till C More om stölden från Salo.

Låter enkelt, eller?

Fri Friberg målade

18 sekunder före första pausen kvitterade Örebro. 19-årige Elias Ekström gjorde sitt första SHL-mål, när han störtade mot Frölundas målbur i ett snabbt anfall och petade in en passning från Joonas Rask.

Frölunda tog ledningen igen vid 9.11 i andra perioden. Max Friberg gjorde 2‒1 i öppet mål, fri vid bortre stolpen efter fint förarbete av Theodor Lennström.

Hemmalaget kunde ibland bita sig fast i Örebros försvarszon. Men målchanserna var ganska jämnt fördelade mellan lagen.

Vid 5.46 i tredje perioden petades pucken över Frölundas mållinje. Men ”målet” blev bortdömt, eftersom Borna Rendulic ansågs ha kört på Frölundas målvakt Niklas Rubin.

Lyfte från egen zon

Med 3.21 kvar att spela tog Örebro ut målvakten för att använda sex utespelare.

Men när 2.23 återstod vispade Patrik Carlsson iväg pucken från Frölundas försvarszon ‒ och fick se den studsa in Örebros tomma mål, i andra änden av isen.

HV71 fortsätter att klättra

Det var en glödhet Alexander Bergström som såg till att HV71 fortsätter klättringen uppåt i SHL-tabellen.

Bergström avgjorde Smålandsderbyt mot Växjö när han sköt segermålet, 3–2, i förlängning.

– Vi är på gång. Självförtroendet växer, sade han till C More.