Foto: Bildbyrån

Leksand pausar sin verksamhet efter covid-spridning

Uppdaterad
Publicerad

Linköping var först ut SHL.

Nu gör Leksand detsamma: Pausar sin verksamhet efter covid-smitta i föreningen.

Linköping HC är den klubb i SHL som hittills drabbats hårdast av covid-19 i sitt herrlag. Tidigare i veckan meddelade klubben att man pausar all sin verksamhet efter att 24 covid-fall bekräftats från personer som har koppling till herrlaget.

Nu går Leksands IF samma väg.

Det var inför tisdagens match mot HV71 som dalaklubben bekräftade att man fått sitt första covid-fall kring föreningens herrlag. En spelare hade smittats och flera hade uppgett symptom.

Under torsdagskvällen skulle Leksand spelat match borta mot Brynäs, en match som har flyttats. Flyttats har också masarnas match mot Frölunda som skulle spelats i Tegera Arena på lördag.

”Vi anpassar oss”

Nu har klubben alltså bestämt sig för att pausa all sin verksamhet under en dryg veckas tid fram till den 6 november.

– Nu har vi haft inställt sen i onsdags. Vi utgår från att laget träffas igen nästa fredag eftersom vi behöver ha en viss förberedelseperiod inför matchen vi sen har på tisdag. Vi anpassar oss efter rådande situation, säger klubbens General manager, Thomas Johansson, till Dalarnas Tidningar.

Leksands nästa match som just nu är inplanerad att spelas är mot Färjestad den 10 november.

Anders Tegnell om ishockeyn: ”Man måste verkligen dra lärdom”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.