LHC har fått flera matcher uppskjutna. Foto: Bildbyrån

Linköping HC pausar sin verksamhet

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings hemmamatch mot Malmö, som skulle ha spelats på torsdag, har sedan tidigare skjutits upp.

Nu meddelar klubben på sin hemsida att man pausar sin verksamhet på grund av covid-19 bekräftar samtidigt att man har 24 personer med koppling till herrlaget som har konstaterad smitta.

Linköping har fått flera matcher uppskjutna i inledningen av SHL-säsongen på grund av att man drabbats hårt av covid-19.

Nu skriver klubben på sin hemsida att man kommer att pausa sin verksamhet fram till onsdag för SDHL-laget och torsdag för SHL-laget samt ungdomsverksamheten i LHC Academy.

– Vi har i nuläget fått besked att 24 personer med koppling till herrlaget har konstaterad smitta och vi väntar ytterligare besked från fyra personers tester. Inom LHC Academy finns det fyra personer med konstaterad smitta, säger klubbens GM, Niklas Persson.

”Följer alla noga”

Klubbens medicinskt ansvarige läkare, Iannis Magounakis:

– Vi följer varje individs återhämtning noga och är måna om att de inte återgår i träning för tidigt. Det är viktigt dels ur ett smittspridningsperspektiv och dels ur ett hälsoperspektiv för individen.

LHC skriver att klubbens medicinska team fortsätter att följa utvecklingen på nära håll.

SVT Sport har sökt Niklas Persson.

KLIPP: Sant eller falskt om idrott och corona

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sant eller falskt om idrott och corona

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer