Leksand avgjorde i förlängning mot Färjestad. Foto: Bildbyrån

Leksand åter i vinnarspåret

Leksand har kommit i bra form.

På lördagen tog dalalaget sin tredje seger på de fyra senaste matcherna när de slog Färjestad med 3–2 i förlängning.

Oskar Lang stod för avgörandet.

För Lang var det avgörande målet extra skönt eftersom att han satt utvisad när Färjestad kvitterade och räddade en poäng i slutet av matchen.

– Ja, det var skönt samtidigt som det också var mitt första mål för säsongen, sa Lang till C More, men var samtidigt lite besviken över att Leksand inte tog tre poäng.

Så bra var dalalaget.

Efter matchen var Färjestads tränare Johan Pennerborn ärlig i C More:

– Vi förtjänade inte mer än en poäng. Vi var lite för vagt.

Dramatik i andra

Leksand tog ledningen i matchen, med 1–0, efter 26 sekunder i andra perioden. Peter Cehlarik var på hugget i spel fem mot fyra.

Men en kedja av Leksandsmisstag i mitten av perioden bäddade sedan för dalautvisning där Färjestads Daniel Viksten kunde kvittera och bjuda in Färjestad i matchen. Och slutet av andra perioden blev dramatisk.

Först trodde alla att Markel Hrivik hade gjort 2–1 för Leksand efter 15.51. Inklusive domarparet Wolmer Edqvist och Richard Magnusson. Men efter videogranskning dömdes målet bort, vilket orsakade mycket upprörda leksingar.

Domaren Richard Magnusson förklarade för C More vad som hände:

– För mig var det godkänt mål. Jag jobbade nära kassen och pucken var över mållinjen. Det var inget konstigt med det. Situationsrummet kontaktade då oss och ville att vi skulle se bilderna från ovan. Då såg vi klart och tydligt hur vit nio hindrar målvaktens vänstra arm, plocken, i hans arbete. Då är det inte mål.

Daladominans i tredje

I början av tredje perioden var det bara Leksand. Först gjorde Peter Cehlarik sitt andra mål för dagen och därefter radade leksingarna upp målchanser innan Färjestads tränare Johan Pennerborn tog timeout för att lugna ner sina stressade spelare.

Färjestad kom tillbaka i spelet och efter Michel Lindqvists kvittering till 2–2, i spel fem mot fyra, blev det en match som vägde.

Avgörandet kom inte förrän efter 34 sekunder i förlängningen då Oskar Lang satte pucken i nät.

Noterbart är att detta är tredje matchen, på de fyra senaste omgångarna, som Leksand avgör i förlängning.