Färjestad vände underläge två gånger om – Victor Ejdsell jublar. Foto: Bildbyrån.

Färjestad vände borta mot Oskarshamn – tog andra raka

Oskarshamn ledde matchen, två gånger.

Men topplaget Färjestad vände och vann matchen med 6 –3.

– Jag är nöjd, jag kommer sova gott och ha en fin nyårsafton, säger Färjestads målvakt Dennis Hildeby i C More efter matchen.

Tjecken Jiri Smejkal inledde målskyttet och gav Oskarshamn ledningen i den nionde minuten. Kort därefter ökade Cameron Brace på ledningen för hemmalaget.

Färjestad jobbade sig i kapp till en kvittering. Men med ställningen 2–2 i början av andra perioden återtog Oskarshamn ledningen, 3–2 gjordes av Hynek Zohorna.

Sedan påbörjade värmlänningarna sin vändning, först kvitterade Joakim Nygård och i början av tredje satte Theodor Lennström 4–3 till FBK, som då var i ledning för första gången i matchen.

”Kommer sova gott”

De två sista målen gjordes i öppen kasse, det sista av Michael Lindqvist, till 6–3.

Färjestads unge målvakt Dennis Hildeby gjorde flera avgörande räddningar.

– Jag är nöjd, jag kommer sova gott och ha en fin nyårsafton, säger han.

– I dag var det en match som för en säsong sedan hade gått sämre, jag lyckades ta mig tillbaka mentalt i matchen, säger 21-åringen om sin utveckling.