Färjestads femte raka efter Lindqvists dubbel

Färjestad tog sin femte raka seger i SHL-ishockeyn när de åkte till Leksand och vann med 4–3.

Färjestad, som haft matchuppehåll sedan den 7 december, tog ledningen i matchen med 1–0 efter 6.22 genom Michael Lindqvist. Han var helt fri sedan Leksandsbacken Mattias Karlsson föll konstigt i egen zon.

Johan Ryno, som missat fem matcher på grund av en hjärnskakning i mötet mot Rögle den 21 november, följde upp målet genom att göra 2–0 efter 9.58.

Då såg Leksand ut som ett slaget lag. Men gång på gång reste sig leksingarna och kom tillbaka i matchen efter tunga underlägen.

Första gången var när värmlänningen Linus Persson reducerade till 2­–1 efter 12.57.

Andra uppryckningen kom i mitten av andra perioden då Gustav Rydahl först gjorde 3–1 för Färjestad och Lucas Nordsäter, med rötterna i Sunne, reducerade snabbt till 2–3.

Tredje gången var när Färjestads Michael Lindqvist gjorde sitt andra mål för kvällen som betydde 4–2. Men Sebastian Wännström reducerade för Leksand till 4–3, bara 18 sekunder före pausvilan.

I början av tredje perioden radade Leksand upp målchanser mot ett Färjestad som helt släppte på skärpan i försvarsspelet.

Leksand vann exempelvis skotten i sista perioden med 19–3. Men Färjestad höll undan och vann matchen.

En tung förlust för Leksand som dessutom har många spelare på skade- och sjukdomslistan. Den här torsdagskvällen fick dessutom den viktige backen Johan Ahnelöv avbryta matchen med en misstänkt skada.