Tränarbråk efter matchstraff: ”Du har fel här”

Uppdaterad
Publicerad

Frölundaspelaren Viktor Ekbom drabbades av matchstraff när Frölunda besegrade Luleå med 1-0, efter att ha avgjort med 41 sekunder kvar.

På presskonferensen efter matchen var tränarna i de båda lagen oense.

– Du försvarar ofta dina spelare Roger, men du gör det sällan på ett nyanserat sätt, sa Luleås Thomas Berglund i riktning mot Roger Rönnberg.

15.56 in i den andra perioden blev den icke puckförande Luleåspelaren Juhani Tyrväinen tacklad i sidan av Frölundabacken Viktor Ekbom i offensiv zon ur norrbottningarnas synvinkel. Därefter var det färdigspelat för båda två.

Ekbom drabbades av ett matchstraff för interference medan finländaren fick hjälpas av isen och ut i omklädningsrummet med en befarad hjärnskakning.

Det var, trots bara ett mål i matchen, långt i från allt som hände i Scandinavium. I en grinig och småful tillställning delade domarna till slut ut 53 utvisningsminuter.  Hade det inte varit för två storspelande målvakter i form av hemmalagets Johan Mattsson och gästernas David Rautio borde det blivit ett antal mål i matchen.

I stället blev det bara ett enda, och det kom först när 41 sekunder återstod av matchen. Målet prickade Frölundabacken Anders Grönlund in med en snärtig handledare förbi Rautio i Luleåmålet. Redan på annandagen möts lagen i SHL igen, den här gången i Norrbotten. Dessutom väntar ett dubbelmöte i CHL-semifinalen den 7 respektive 14 januari.

KLIPP: Anders Grönlund blev matchhjälte

Tränarbråk

Efter matchen utbröt ett tränarbråk på presskonferensen. Roger Rönnberg och Thomas Berglund var minst sagt oense om tacklingen på Tyrväinen. Rönnberg försvarade sin spelare.

– Ekbom har inte en susning att han kommer därifrån. Det är totalt en olycklig situation.

Berglund meddelade att Tyrväinen har drabbats av en hjärnskakning.

– Han har hjärnskakning. Vi har haft många hjärnskakningar under min tid här, det är inget lag vi har haft så många hjärnskakningar mot som Frölunda. Jag konstaterar bara Roger att jag har stött på som tränare i andra lag otroligt många hjärnskakningar mot er. Jag konstaterar bara fakta. Om det är slumpen eller inte har jag ingen aning om. Men det är fakta. Sen situationerna idag, du försvarar gärna dina spelare men du gör det sällan på ett nyanserat sätt. Jag tycker att du har fel, ta en titt på situationen igen.

SHL

Frölunda HC logo

Frölunda HC

1 - 0

Luleå HF logo

Luleå HF

0-0, 0-0, 1-0
Scandinavium, Göteborg
Publik: 11074

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.