Jacob de la Rose och Linus Johansson nobbar VM. Foto: Bildbyrån

Färjestads guldhjältar tackar nej till VM: ”De två hade vi gärna sett”

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv hade gärna sett Färjestads nyckelspelare Linus Johansson och Jacob de la Rose i VM. Men bägge har tackat nej på grund av skador.

– De två hade vi gärna sett i den här truppen. De har spelat OS och är bra karaktärer både på isen och utanför, säger han i Viaplays sändning.

Linus Johansson och Jacob de la Rose var nyckelspelare då Färjestad i torsdags säkrade klubbens tionde SM-guld. De var tänkbara förstärkningar till Tre Kronors VM-trupp, men kommer inte att komma.

– Linus Johansson fick en smäll mot huvudet (i finalen), så han har tackat nej. De la Rose har spelat med en skada, så han har också tackat nej, säger Garpenlöv.

Bägge var med i OS och önskade även i VM-truppen.

– De två hade vi gärna sett i den här truppen. De har spelat OS och är bra karaktärer både på isen och utanför, säger förbundskaptenen.

I VM-premiären mot Österrike spelade Sverige med tre kedjor för att vänta in eventuella förstärkningar. I en intervju med SVT Sport berättar Garpenlöv om sina tankar kring laguppställningen:

– Vi ska se vad vi kan få ihop tills imorgon. Vi har lite tid på oss att fundera. Det är en pågående process. Vi försöker få tag i killarna och få besked av killarna. Vi får se vad som dyker in utifrån, säger förbundskaptenen.

Luleås Linus Omark har sedan tidigare tackat nej till VM-spel.

I morgon kväll ställs Tre Kronor mot Tjeckien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.