Dominik Furch nobbade KHL. Foto: Bildbyrån

Färjestads guldhjälte nobbade spel i Ryssland

Uppdaterad
Publicerad

Tjecken Dominik Furch var framstående när Färjestad vann SM-guld i förra säsongen.

Nu har han tackat nej till ett lukrativt kontrakt i KHL.

– Jag tycker inte att det var värt pengarna, säger målvakten till tjeckiska Blesk

Färjestad blev svenska mästare i våras när de besegrade Luleå i finalserien. I mål hade värmlänningarna tjecken Dominik Furch, vars kontrakt gick ut efter säsongen, och det blev ingen förlängning.

32-åringen sökte sig utomlands och hade erbjudanden från bland annat Schweiz.

– Det var lockande med Schweiz. Men det drog ut på tiden, och jag slutade tro att det skulle lösa sig. Då öppnade sig möjligheten att kunna återvända till Tjeckien, säger Furch till Blesk.

Nobbade Ryssland

Furch säger även i intervjun att han haft erbjudanden från den ryska ligan, KHL, där han spelade under fyra säsonger. Ett erbjudande som det aldrig var något snack om att tacka ja till.

– Jag tänkte inte flytta dit, det var uteslutet- Jag tackade nej till flera erbjudanden direkt. Men jag fick ett erbjudande som jag var tvungen att överväga, men det var inte värt pengarna, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.