Foto: TT

Jimmie Ericssons nummer pensioneras – första i Skellefteå AIK:s historia

Uppdaterad
Publicerad

För första gången i klubbens historia pensionerar Skellefteå AIK ett tröjnummer.

Spelaren som får den äran är Jimmie Ericsson.

Den 17 september hissas dessutom hans tröja i arenans tak.

– Otroligt ärofyllt, säger han.

Den numera 42-årige Ericsson spelade större delen av sin långa karriär i Skellefteå AIK, innan han lade skridskorna på hyllan för tre år sedan.

Ingen spelare har sedan dess spelat i nummer 21, och nu står det klart att det aldrig mer kommer att ske.

”Känns helt rätt”

I dag meddelade nämligen klubben att Ericsson blir den förste spelaren att få sitt tröjnummer pensionerat, och att hans tröja den 17 september kommer att hissas upp i arenans tak.

– Jimmie har bidragit på mycket hög nivå under många år i vår förening och varit starkt bidragande till våra framgångar under 2010-talet. Att han blir först ut att få sin tröja hissad känns helt rätt och det sätter även nivån för vad som krävs, säger klubbens ordförande Petter Mikaelsson på föreningens hemsida.

”Blev väldigt glad”

Ericsson, som tog två SM-guld och fyra SM-silver med Skellefteå, är så klart glad över nyheten.

– Det är såklart otroligt ärofyllt. Jag blev väldigt glad när AIK meddelade detta till mig, säger han till tidningen Norran.

– Sen att någon hade spelat med det numret eller inte spelar inte så stor roll egentligen. Det som är väldigt hedrande är att min tröja får hänga i taket ovanför North Power (supporterklubben, reds. anm) och att jag kommer kunna se den varje gång jag går på match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.