I Luleå väntar man ännu på stjärnvärvningar. Foto: Bildbyrån

Luleå jagar stjärnor: ”Krävs två högkalibriga värvningar”

Uppdaterad
Publicerad

Förra säsongens poängkungar Linus Omark och Pontus Andreasson har lämnat Luleå, men ersättarna har ännu inte anlänt. De är däremot nödvändiga, enligt lagkapten Erik Gustafsson.

– Om vi vill bli riktiga utmanare så krävs två högkalibriga värvningar, säger han till SVT Sport.

Imorgon inleds CHL och drygt två veckor senare är det dags för premiär i den inhemska ligan SHL. Fjolårsfinalisten Luleå letar fortfarande efter två forwards för att spetsa truppen.

– Det är ingen hemlighet att vi inte är klara med vårt truppbygge. Men truppen som vi har nu är väldigt bra. Sedan ska vi in med lite spets. Just nu är vi nöjda med det vi har. Vi står redan på en ganska hög nivå från fjolåret, men kryddar gärna litegrann, säger assisterande tränare Henrik Stridh och fortsätter:

– Det är klart vi har krokarna ute och jobbar på spelare där ute. Men vi är inte ensamma på marknaden. Vi får se vad som händer de närmaste veckorna, men det kommer nog ske förändringar vad det lider.

Hur är det som tränare att de ännu inte har kommit in?

– Det är väl klart att som tränare vill man gärna ha laget klart så tidigt som möjligt, men vi har gått in i säsongen med vetskapen om det här. Det har också funnits spelare som vi har valt att inte gå vidare med, säger Stridh.

Lagkapten Erik Gustafsson hymlar inte om att förstärkningarna behövs.

– Optimalt är att ha laget spikat när säsongen börjar, men som världsläget har sett ut så har det varit annorlunda den här sommaren. Men vi har valt att vänta och jag tycker vi har en stark trupp ändå. Men om vi vill bli riktiga utmanare så krävs två högkalibriga värvningar. Jag tror de kommer snarare förr än senare, säger han.

MER LULEÅ: Styrman stöttas av lagkamraten: ”Stark som person”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.