Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Styrman stöttas av lagkamraten: ”Fredrik är stark som person”

Uppdaterad
Publicerad

Det var den dåvarande Djurgårdsspelaren Peter Hollands slag mot Luleås Fredrik Styrmans huvud som nu har lett till att backen är tvungen att lägga av 31 år gammal. Styrman stöttas av sin tidigare lagkapten Erik Gustafsson.

– Fredrik är stark som person och kommer att klara det på bästa möjliga sätt, säger han till SVT Sport.

Det var då Luleå mötte Djurgården i oktober förra året som Peter Holland slet av Fredrik Styrmans hjälm och sedan måttade flera slag mot hans huvud.

Styrman missade resten av säsongen och lider än idag av hjärnskakningssymptom då han anstränger sig. Det gör att han i dag meddelade att karriären är över.

– Naturligtvis jättetråkigt för Fredrik att han inte kan bestämma själv när han avslutar hockeykarriären. Det är en tråkig händelse från fjolåret som han och vi kanske har lagt bakom oss, säger Luleås assisterande tränare Henrik Stridh.

Stridh hoppas att han ska slippa lida av symptomen i det civila livet i framtiden.

– För oss som har följt Fredrik kommer det kanske inte som en överraskning att det slutar så här. Det är jättetråkigt, men nu är det som det är. Jag hoppas att Fredrik får en så bra och dräglig tillvaro som möjligt i det civila livet, säger han.

Erik Gustafsson, 33, stöttar sin tidigare lagkamrat.

– Det är oerhört tråkigt när man måste lägga av på andra premisser än sina egna. Jag har pratat med Fredrik många gånger under året och jag tror att han har fått god tid på sig att ta det här beslutet. Om det är någon som kan klara av det på ett bra sätt så är det han. I och med att han har fått den här långa tiden på sig så är han väl förberedd för ett liv utanför ishockeyn, säger han.

Styrman gjorde 22 poäng på 260 grundseriematcher i SHL.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.