Fredrik Styrman drabbades av hjärnskakning efter bråket med Peter Holland. Foto: Christine Olsson/TT

Styrmans säsong över efter hjärnskakningen

Uppdaterad
Publicerad

Luleåbacken Fredrik Styrman tvingas avsluta sin säsong på grund av hjärnskakning, meddelar klubben på sin hemsida.

”Det är som att luften gick ur en”, säger Styrman själv om beslutet.

Styrman, som nyligen hade kommit tillbaka efter en knäskada, hann bara göra åtta matcher för Luleå innan olyckan åter var framme. Det var i en SHL-match mot Djurgården som han i en irriterad situation med Djurgårdsspelaren Peter Holland fick flera slag i huvudet – och drabbades av hjärnskakning.

Backen har varken tränat eller spelat sedan dess. Nu gör Luleå Hockeys medicinska team bedömningen att han inte kommer att kunna spela resten av säsongen, varken i grundserien eller i SM-slutspelet.

”Det är väldigt tråkigt beslut som nu fattats i samråd med det medicinska teamet, men förståeligt. Jag hade precis kommit tillbaka från en långvarig knäskada, så hjärnskakningen blev den andra långvariga skadan för mig på ganska kort tid, vilket gjort det väldigt jobbigt både mentalt och fysiskt”, säger Fredrik Styrman själv på klubbens hemsida.

Han fortsätter:

”Det är som att luften gick ur en. Och att jag nu flera månader senare inte mår helt bra, eller ens vet när det kommer bli bra igen, gör det inte bättre”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.