Foto: Bildbyrån

Här kastar han handskarna – Luleåspelare till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av den första perioden mellan Djurgården och Luleå fick hemmalagets Peter Holland matchstraff efter att han kastat handskarna i ett slagsmål. Det resulterade i att Luleås Fredrik Styrman fick föras till sjukhus.

– Han mår inte bra. Det är inte snyggt. Jag har sett situationen och det är inte okej någonstans, säger Luleås assisterande tränare Henrik Stridh till Expressen.

Djurgården hade en katastrofal förstaperiod och de låg under med 3-0 då Peter Holland kastade handskarna i ett bråk. Fredrik Styrman fick ta emot slag och nyförvärvet Holland åkte på matchstraff.

– Han fick två ordentliga smällar mot skallen. Jag kan inte göra något läkaruttalande men han är på sjukhus nu. Han mår inte bra. Det är inte snyggt. Jag har sett situationen och det är inte okej någonstans, säger Stridh.

Djurgårdens ifrågasatte tränare Barry Smith såg inte situationen.

– Han var frustrerad, det var vi alla. Jag är inte för slagsmål, men jag såg inte situationen. Ibland glömmer nordamerikaner tyvärr vad som händer när man kastar handskarna här, säger han.

Styrman fick två minuter utvisning i situationen. Matchen slutade 6-4 till Luleå och Djurgården har nu sju raka förluster.

SHL

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

4 - 6

Luleå HF logo

Luleå HF

0-3, 3-2, 1-1
Hovet, Stockholm
Publik: 5059

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.