Peter Holland lämnar Djurgården. Foto: Bildbyrån

Peter Holland bryter kontraktet med Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Det blev bara 15 matcher för Peter Holland i Djurgården.

Nu bryter han kontraktet med klubben.

– Han har uttryckt ett önskemål om att bryta sitt kontrakt med Djurgården, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till klubbens hemsida. 

Han värvades in som en stjärna med meriter från NHL och KHL.

Men det har inte blivit någon lyckade sejour för Peter Holland i SHL.

Efter 15 matcher och noll mål bryter forwarden nu kontraktet med Djurgården.

– Peter har uttryckt ett önskemål om att bryta sitt kontrakt med Djurgården. Han upplever inte att han når upp till den nivå som han själv vill, vilket gör att han inte känner att han kan bidra till laget, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till klubbens hemsida. 

Hamnade i blåsväder

Holland hamnade i blåsväder tidigt under säsongen efter ett slagsmål med Luleås Fredrik Styrman som drabbades av hjärnskakning.

Kanadensaren bestraffades med fyra matcher och böter på 40 625 kronor av disciplinnämnden.

– När vi kontrakterade Peter anslöt han med en mycket stark meritlista, men vi precis som honom hade givetvis hoppats på en annan utdelning. Därför känns det naturligt att gå skilda vägar. Peter har agerat mycket professionellt i frågan, säger Stoppel.

KLIPP: Styrman till sjukhus efter slagsmål (14 oktober 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.