Richard Gynge jublar. Foto: Bildbyrån

Växjö sänkte Djurgården – igen

SHL-jumbon Djurgården går till julledighet efter nionde förlusten på tio matcher. Växjö vann för andra matchen i följd, nu med klara 3–0.

– I slutet var Växjö mycket bättre än oss, säger den assisterande tränaren Mikael Aaro till C More.

Bottenlagen i SHL, Djurgården och Timrå, halkar alltmer efter tolvan Malmö som vann sin sista match före juluppehållet, mot Luleå med 2–1 efter straffar.

Timrå förlorade borta mot Oskarshamn, 3–6, och är därmed fem poäng bakom Malmö. Djurgården är i sin tur sju poäng efter Timrå.

I torsdags förlorade Stockholmslaget hemma mot Växjö med 2–3. På lördagen blev det 0–3.

– I många stunder kunde vi vara med och tävla, men i slutet var Växjö bättre än oss. Vi har inte pushen att komma ikapp, säger Aaro.

Växjös målnolla spräcktes i andra perioden av Glenn Gustafsson som verkar trivas mot Djurgården, eftersom han gjorde två mål i torsdags. Pontus Holmberg utökade till 2–0 i power play i andra perioden, och trean satte Richard Gynge, också det i numerärt överläge, i den tredje perioden.

Det var Gynges första mål på nio matcher.

– Det var lite lättnad. Jag har varit i många måltorkor, värre än åtta matcher, men det är klart att man blir frustrerad, säger han till C More.

För Växjö var det fjärde raka segern.

– Det är jättestarkt, vi hade en svacka dessförinnan, säger Gynge.

Jättevändning av Färjestad

Färjestad besegrade Leksand med 3–2 efter att i tredje perioden ha vänt ett 0–2-underläge. Avgörandet kom med mindre än minuten kvar genom Joel Nyström.

– Bland de skönaste vinsterna jag varit med om faktiskt, säger Joakim Nygård till C More.