Oskarshamn körde över Timrå. Foto: Bildbyrån

Oskarshamn vände och körde över Timrå

Uppdaterad
Publicerad

Timrå inledde piggt och tog ledningen.

Sedan kom Oskarshamn igång och lämnade sina gäster i kölvattnet.

– Jag tycker vi gjorde en rätt bra match, sade Oskarshamns målkung Patrik Karlkvist till C More efter 6-3-segern.

Timrå inledde bäst och skapade snabbt två möjligheter till spel i powerplay. Oskarshamns målvakt Tim Juel stred på bra i sin kasse, men var chanslös när Timrås Ty Rattie fick tag på pucken.

Hemmalaget spelade upp sig efter en tveksam start på matchen.

Dale Weises kvitteringsmål, 1.01 in i den andra perioden, var bara början på lagets produktivitet i anfallszon. Visserligen sköt Joseph Laleggia Timrå till ny ledning, men sedan handlade det bara om Oskarshamn.

”Ingen bra period”

Timrå blev överkört, förlorade periodens skottstatistik med 7-22 och släppte in tre snabba mål. Patrik Karlkvist, Daniel Muzito-Bagenda och Cameron Brace gjorde samtliga varsitt mål innan perioden var över.

-Kul att komma ut i andra och hänga dit några kassar, det är så hockey ska vara. Vi vinner dueller och vågar ha långa anfall, sade Oskarshamns landslagsspelare Fredrik Olofsson i en pausintervju i C More.

-Ingen bra period, de sköljer över oss, sade Timrås lagkapten Tim Erixon till C More.

Boyce-Rotewall fick tröstmål

Den tredje perioden var länge mållös. Timrå tilldömdes ånyo spel i powerplay, men lyckades inte ta tillvara på den chansen. Matchen avgjordes när Cameron Brace kom fri och lirkade in 5-2 till Oskarshamn.

Timrås Jeremy Boyce-Rotewall reducerade visserligen sitt lags underläge till två mål, men när laget tog ut sin målvakt Jacob Johansson fastställde Joakim Thelin Oskarshamns segersiffror.

Enligt spelschemat skulle Oskarshamn gått på SHL-jullov efter denna match. Så blir det inte – under måndagskvällen tvingas laget till en ny utflykt till Linköping för att slutföra den match som i torsdags avbröts på grund av isproblem.

För Timrås spelare väntar nio matchlediga dagar innan det blir dags att ta sig an Malmö på bortais.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.