Peter Holland ber inte om ursäkt för sitt agerande. Foto: Bildbyrån

Holland om slagsmålet: ”Kommer aldrig be om ursäkt”

Uppdaterad
Publicerad

Peter Holland har fått sin dom efter slagsmålet mot Luleå.

Nu får Djurgården klara sig utan den kanadensiska stjärnan – som vägrar be om ursäkt efter sitt agerande.

– Jag kommer aldrig be om ursäkt för att spela med passion, säger Holland till Expressen.

Det var vid slutsignalen av den första perioden mellan Djurgården och Luleå som det urartade framför Luleås mål. Gästernas back, Fredrik Styrman, tryckte bort hemmalagets Peter Holland från sin målvakt varav Holland därefter började veva.

Holland kastade handskarna, delade ut flera slag, fick matchstraff och har nu stängts av i fyra matcher. Men trots detta känner sig inte den 30-åriga kanadensaren särskilt ångerfull efter händelsen.

– Jag ville inte plocka bort mig själv från matchen. Hade jag vetat det hade jag förmodligen inte vandrat den vägen och reagerat annorlunda. Men jag kommer aldrig be om ursäkt för att spela med passion, vilja vinna och tävla där ute. Men jag måste hitta ett annat sätt att göra det, säger Holland till Expressen.

Kunde inte regeln

Holland menar att han inte hade koll på att slagsmål utan handskar ger matchstraff i SHL.

– Det är ett passionerat spel och jag vet att det inte är en ursäkt att inte kunna reglerna men jag har spelat i tre ligor innan: NHL, AHL och KHL där ”fighting” alltid varit fem minuter och inget annat. Jag var inte medveten om SHL-reglerna, att slagsmål uppenbarligen ses hårdare och vi vet alla vad som hände efteråt.

Djurgården ligger på jumboplats i SHL med skrala fem inspelade poäng på tio spelade matcher. Holland missar nu lagets kommande fyra matcher. Motståndare i dessa är Timrå, Oskarshamn, Örebro och Frölunda.

SVT Sport har varit i kontakt med Luleå som inte vill kommentera Hollands straff, samtidigt som de bekräftar att Fredrik Styrman har lämnat sjukhuset och är hemma i Luleå igen.

KLIPP: Slagsmålssituationen mellan Djurgården och Luleå (14 okt 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.