Färjestads Per Åslund jublar efter vinsten och nu har han kommit upp i 300 poäng i SHL. Foto: Bildbyrån

Färjestad bröt långa förlustsviten

Längsta förlustsviten på över två år.

Men efter fem raka nederlag kom Färjestads efterlängtade trendbrott när jumbon Leksand besegrade med 4-3 på hemmais.

– Vi kommer ut bra och tar tag i matchen direkt, säger Per Åslund till C More.

Powerplay var nyckeln till seger för FBK och lagets tre första mål kom i spelformen.

Vid ställningen 2-1 till Färjestad jagade Leksand en kvittering när Mattias Ritola fick uppsöka utvisningsbåset. Då dröjde det bara åtta sekunder innan Daniel Viksten, tre poäng i kväll, utökade ledningen.

Leksand var aldrig borträknade utan jagade en kvittering in i det sista, men Färjestad höll undan till seger med uddamålet.

– Vi förlorade på att de fick göra tre mål i powerplay och att vi tvingades jobba i motvind. Vi krigade på bra och visade bra moral trots att vi har förlorat en hel del under säsongen. Alla killar krigade enormt, säger Leksands tränare Roger Melin till C More.

Åslund firade 300 poäng

En delikatess som stack ut var mönsteranfallet i samband med Färjestads 1-0 tidigt i den första perioden. Daniel Viksten lurade då läckert bort två motståndare på högerkanten och spelade vidare till Per Åslund som fint serverade lagets poängkung Marcus Nilsson.

Publikfavoriten Åslund, från Kil i Värmland, noterades för tre assist i matchen och nådde därmed totalt 300 poäng i FBK-dressen.

– Vi tog tag i matchen direkt med några jättebra anfall i första perioden. Vi borde kanske ha haft något mer där, säger Åslund till C More.

Jumbon Leksand har förlorat sina tre senaste matcher och målvakten Axel Brage klev i dag av skadad i första periodpausen.

Färjestad klättrar i och med segern från fjärde till andra plats i tabellen.