Femte raka förlusten för Oskarshamn

Förlust med 12 puckar borta mot Färjestad senast.

Hemmamatchen mot topplaget Frölunda blev inte lika plågsam för Oskarshamns vidkommande, men resultatet 1–3 betyder att SHL-nykomlingen nu förlorat fem raka matcher.

Efter en succéstart, där Oskarshamn fick smaka på hur det är att toppa SHL-tabellen, har det gått tyngre. En rad av förluster varav ett riktigt bottennapp borta mot Färjestad senast – med den ryggsäcken tog nykomlingen sig an regerande svenska mästarlaget Frölunda på hemmais.

Matchinledningen gav möjligen hemmasupportrarna obehagliga vibbar från Karlstad. Joel Lundqvist gav Frölunda ledningen, kaptenens första SHL-mål i höst, efter 2.34 och en stund senare hade göteborgarna en puck i målvirket. Var Oskarshamn på väg mot ett nytt ras?

Missade straff

Men hemmalaget jobbade sig in i kampen. I den första perioden spelade man till sig tre powerplay och strax efter den första pausen missade lagets poängkung Tyler Kelleher ett straffslag. Frölundatränaren Roger Rönnberg såg att hans lag var illa ute och tog time out innan halva matchen hunnit spelas. Rönnbergs taktiska drag följdes upp av att Simon Hjalmarsson utökade lagets ledning till 2–0.

Plötsligt kändes vägen till poäng oändligt mycket längre för hemmalagets del. Laget kämpade på och man skapade sina chanser, men Frölundas sista utpost Niklas Rubin såg tät ut.

Men så kom ett Frölundamisstag som Oskarshamns Filip Sveningsson tog tillvara på. 1-2-reduceringen kom med endast 13 sekunder kvar av den andra perioden.

Lasch stängde matchen

Drygt fem minuter in i den tredje perioden prickade Ryan Lasch in Frölundas tredje fullträff denna afton, ett mål som stängde matchen. Stämningen på isen blev allt grinigare och Oskarshamns Nichlas Hardt tilldömdes ett matchstraff.

Segern betydde att vårens SM-vinnare befäste sin andra plats i tabellen med ledande Rögle inom räckhåll.