John Tortorella och hans USA deppar efter uttåget i World Cup. Foto: TT NYHETSBYRÅN

USA:s fiasko: ”Vi har svikit en del”

Ett USA med kniven mot strupen fick en drömstart mot Kanada.

Men ärkerivalen svarade med två mål på 14 sekunder – och skickade amerikanerna ut ur turneringen.

”Vi har svikit en del”, säger USA:s tränare John Tortorella till ESPN.

Efter förlust mot Lag Europa (0–3) i första matchen var USA piskade att ta poäng i den andra gruppspelsmatchen mot Kanada. Och det började bra.

New York Rangers-forwarden Ryan McDonagh tryckte in 1–0 bakom målvakten Carey Price efter cirka fyra minuter.

World Cup i ishockey

Men Kanada replikerade omgående – och skoningslöst. Matt Duchene kvitterade knappt en och en halv minut senare. Och bara 14 sekunder efter det stötte Corey Perry in 2–1.

Matt Duchene, tidigare i Frölunda, gjorde också ett andra mål och Kanada var i ledning med 3–1 efter den första perioden. Amerikanske målvakten Jonathan Quick släppte in tre av de sex första skotten men spelade upp sig och räddade totalt 25 av 29 skott.

”Extremt besviken”

Patrice Bergeron ökade på till 4–1 i andra perioden innan USA:s T.J. Oshie tröstmålade i tredje.

USA, som av många experter sågs som en av de stora utmanarna till favoriten Kanada, har inte alls fått spelet att fungera under World Cup och har nu ingen chans att gå vidare till semifinal.

– Det är frustrerande. Det var inte vår turnering helt enkelt. Och nu är det över, säger stjärnan Patrick Kane till ESPN.

– Jag är extremt besviken. Vi har svikit en del, men det är mitt ansvar, säger tränaren John Tortorella.

Europa till semifinal

Men de har fortfarande kvar den sista gruppspelsmatchen mot Tjeckien, som inte heller har något att spela för.

– Men vi vill inte förlora alla matcher, säger Ryan McDonagh till ESPN.

Resultatet innebär också att Lag Europa – som av de flesta tippade sist i turneringen – är vidare till semifinal.