Vegas målvakt Logan Thompson deppar efter förlusten mot Chicago. Foto: Bildbyrån

Fiaskot fullbordat – Vegas missar slutspel

Uppdaterad
Publicerad

Efter 4-3-förlust mot Chicago missar Vegas Golden Knights NHL-slutspelet för första gången sedan klubben gick in i NHL 2017.

– Jag är besviken. Det är inte lätt och det känns inte bra för någon just nu, säger Vegas-tränaren Peter DeBoer.

Inför säsongen lyftes Vegas Golden Knights av många fram som en kandidaterna till Stanley Cup-bucklan som ska lyftas av NHL:s bästa lag i juni.

De senaste veckorna har stjärnlaget slitit hårt för att säkra en slutspelsplats, men efter att natten till torsdag ha förlorat mot Chicago Blackhawks med 4-3 är det klart att Vegas inte går vidare till slutspelet överhuvudtaget.

– Jag är besviken och står längst fram i ansvarsledet. Det är stora förväntningar på det här laget, så det är inte lätt och det känns inte bra för någon just nu, säger Vegas-tränaren Peter DeBoer.

Stjärnan Max Pacioretty, som dragits med flera skador under säsongen, är tillbaka i spel och gjorde ett av Vegas-målen i förlustmatchen mot Chicago.

– På pappret kan ingen säga att vi saknar något, vi har allt. Samtidigt vet alla att hårt jobb slår talang och det viktigaste av allt är lagkemi både på och utanför isen, säger Pacioretty.

Med en omgång kvar att spela i grundserien är nu samtliga 16 slutspelslag klara och det blev Dallas Stars som knep den sista slutspelsplatsen efter att ha tagit en poäng i övertidsförlusten, 3-4, mot Arizona.

Dallas tog en 3-0-ledning, där John Klingberg noterades för en assist för 3-0-målet. Arizona var dock spelsugna och kom igen i tredje, där återhämtningen inleddes av Anton Strålman. Den svenske 35-åringen har stått för fem poäng de senaste tre matcherna.

Efter ytterligare två Arizonamål stod sig 3–3 till full tid där Travis Boyd tillslut avgjorde för Arizona.

Stanley Cup-slutspelet inleds den 2 maj.

NHL

Chicago Blackhawks logo

Chicago Blackhawks

4 - 3

Vegas Golden Knights logo

Vegas Golden Knights

2-1, 1-2, 0-0, 1-0
United Center, Chicago, IL
Publik: 19660

Slutspelsklara lag

Eastern Conference

Boston Bruins

Carolina Hurricanes

Florida Panthers

New York Rangers

Pittsburgh Penguins

Tampa Bay Lightning

Toronto Maple Leafs

Washington Capitals

Western Conference

Calgary Flames

Colorado Avalanche

Dallas Stars

Edmonton Oilers

Los Angeles Kings

Minnesota Wild

Nashville Predators

St. Louis Blues

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.