Forsberg tillbaka – från syndabock till matchvinnare

I går gjorde han comeback. I natt blev Filip Forsberg matchhjälte efter sitt övertidsmål mot Chicago.

– Jag försökte bara få iväg den, säger Forsberg.

Det avgörande målet var Forsbergs 16:e för säsongen och innebar seger med 4–3. Och det var något av en delikatess.

En minut in i förlängningen fick Forsberg pucken av Mattias Ekholm i mittzonen och förde in den i anfallszon vid sargen. Väl där tog han sig förbi Chicagos Jonathan Toews och satte fart mot mål. Fri med målvakten Collin Delia placerade Forsberg sedan pucken i bortre krysset. Forsbergs första mål sedan återkomsten.

– När jag kom nära målet var det ganska öppet så jag försökte bara lyfta in pucken, säger Forsberg till medier efter matchen.

Från syndabock till matchvinnare

24-åringen, som gjorde sin blott andra match sedan i november efter ett skadeuppehåll, hade också stått för 3–1-målet i den andra perioden. Hans första mål sedan comebacken.

Matchhjälten var dock nära att bli syndabock. Det var Forsberg som med en helt misslyckad rensning gav Chicago pucken till hemmalagets kvittering till 3–3 drygt två minuter före tredje periodens slut.

– Vissa saker är självklart lite rostiga, jag missade några passningar och sådana uppenbara saker, men jag försöker jobba hårt, säger en ödmjuk matchhjälte till Sportsnet , och lägger till:

– Men en hel del fungerade.

Arvidsson satte friläge – två assist av Ekholm

Forsberg var inte ende blågule målskytt för Nashville. Viktor Arvidsson gav laget ledningen med 2–1, bara åtta sekunder efter en Chicago-kvittering. Direkt på nedsläpp fick PK Subban pucken och passade direkt vidare till en framåtrusande Arvidsson, som från mittzon kom i ett friläge och med en backhand satte pucken i mål.

Mattias Ekholm stod för två assist, medan Calle Järnkrok plockade upp en passningspoäng. Nashville har nu tre raka bortasegrar.