Filip Forsberg: ”Vi har jättestora chanser att vinna Stanley Cup”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan Filip Forsberg anlände till Nashville Predators har klubben haft sin mest framgångsrika period någonsin.

Men trots två kvartsfinaler och en final på de senaste tre åren så saknas fortfarande det största priset – Stanley Cup-pokalen.

– Vi har jättestora chanser att vinna nästa säsong, säger Filip Forsberg till SVT Sport.

Trots att han bara är 23 år gammal och delar efternamn med en viss annan berömd svensk ishockeyspelare så har Filip Forsberg hunnit göra sig ett eget namn hemma i Sverige.

Inte ens när Blågult gjorde succé i fotbolls-VM kunde rampljusen hållas borta från NHL-proffset, som då fanns på plats i Ryssland för att heja på.

Efter en sommar som spenderats både på fotbollsarenorna i Ryssland och på landsbygden hemma i Leksand börjar Forsberg nu göra sig redo för att flyga tillbaka till USA igen för sin sjunde säsong i NHL som inleds i oktober.

Vunnit VM och JVM

–  Jag flyger ner igen den femte september, men fram till dess så är det full fart här i Sverige. På ledigheten så blir det så klart mycket träning och förberedelser inför nästa säsong ändå, men man får passa på att försöka göra lite andra saker också medan man är ledig. Fotbolls-VM var väl huvudupplevelsen under sommaren, säger Filip Forsberg till SVT Sport, och fortsätter:

– Allt utom sista minuten mot Tyskland, det var så klart lite smolk i bägaren, men det var en fantastiskt upplevelse med mina bästa kompisar ändå.

Ett JVM- och ett VM-guld har han hunnit med, tillsammans med flera framgångsrika år i NHL. Forwarden har öst in mål för sitt Nashville och tagit laget till två kvartsfinaler och en finalförlust på de senaste tre åren – de största framgångarna i klubbens historia.

”Den stora drömmen”

Men trots all framgång både personligt och lagmässigt återstår den största drömmen.

– Stanley Cup är det största du kan vinna inom hockeyn i mitt tycke. Det finns ju många fantastiskt duktiga spelare som inte har vunnit den, men samtidigt ångrar de nog det mest från sina karriärer och hade nog bytt all sin personliga framgång mot just den där pokalen, säger han.

– När man var riktigt liten var det så klart den stora drömmen att få spela med det svenska landslaget och det är fortfarande oerhört stort, att få vara med och vinna VM var en fantastisk upplevelse. Men nu när man har vuxit upp med NHL och insett hur svårt det faktiskt är så är det absolut det största.

Vad tror du om era chanser att vinna?

– Vi har jättestora chanser att vinna nästa säsong, vi har ett fantastisk lag. Det är inget snack, det är målet för mig personligen och för laget. Med det laget vi har så tror jag det är fullt möjligt, och det har vi också visat, så pass bra som vi spelat. Men det är det lilla sista som lär snäppas upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.