Filip Forsberg om livet i Nashville: ”Lätt att man drar sig till svenskarna”

Publicerad

Det börjar bli dags för Filip Forsberg att återvända till Nashville efter en sommar i Sverige. Och inför den nya säsongen berättar han bland annat om svenskhänget i USA både på och utanför isen – och reder ut om Nashville egentligen är en musik – eller hockeystad.

24-åringen, som spenderat sommaren Leksand, planerar att packa väskan för att resa till Nashville i september. Den nya NHL-säsongen startar sedan i oktober.

– Tills dess tränar jag på hemma i Leksand med laget och försöker umgås med familj och vänner så mycket som jag kan innan jag åker iväg. Sen så har ju sommaren har varit fantastisk med vädret, så det gäller att ta vara på det sista av den också, säger Filip Forsberg.

”Vi har väldigt stora möjligheter den här säsongen”

Och det är ett revanschsuget Nashville Predators som kommer att gå ut på isen i höst efter en trist avslutning på föregående säsong.

– Vi har väldigt stora möjligheter den här säsongen. Sen är det ju så med hockey att det gäller att vinna rätt matcher, det gjorde vi ju inte i fjol. Men vi har i stort sett samma lag som då och har en jättebra chans att göra något stort tillsammans, säger Filip Forsberg.

Starta klippet för att höra Filip Forsberg berätta om livet i Nashville.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.