Filip Forsbergs nya fullträff – toppar svenska skytteligan

Ny seger för Nashville och nytt mål för Filip Forsberg. I andra perioden slog 29-åringen till med ett stenhårt skott i power play, hans 14:e fullträff för säsongen.

– Han gör det igen! Vi vet alla om skottet han besitter, säger NHL:s kommentaror.

Målet innebär att Filip Forsberg fortsätter toppa NHL:s svenska skytteliga. Totalt har han gjort 14 mål på 26 matcher.

Nashville vann matchen mot Tampa Bay med 5-1, lagets tredje raka seger.

– Det får man vara nöjd med, även om det utöver målet i natt inte var så mycket att prata om just i kväll, säger Forsberg till Aftonbladet.

Näst bäste NHL-svensk i skytteligan är William Nylander som bröt en fem matcher lång måltorka i natt och satte sitt 13:e mål för säsongen i Torontos 4-2-seger mot Ottawa.

Målkalas i Detroit

Och det var flera andra svenskar som visade upp sig.

I en galen mittperiod mellan Detroit – San José satte Lucas Raymond 4-0 till Detroit med 13.40 på matchklockan.

Innan perioden vad över hade San José stått för en superupphämtning och gjort fyra mål på drygt sex (!) minuter till likaläge 4-4.

En av målskyttarna: Fabian Zetterlund. Som senare i förlängning också passade fram till Mikael Granlunds avgörande 6-5 till San José.