Finland besegrade Sverige – efter målvaktens mål

Uppdaterad
Publicerad

Dagens landskamp för Tre Kronor blev ingen höjdare. I Moskva krossade Finland det svenska laget med 5-1 när hela laget bidrog offensivt. Till och med målvakten Frans Tuohimaa nätade nämligen.

Det var trots allt Sverige som tog ledningen mot Finland när Daniel Brodin satte 1-0 tidigt i andra. Men efter det blev det inte mycket blågul glädje.

Redan sex minuter senare satte stortalangen Jesse Puljujärvi 1-1 och efter det rann det iväg. Finland gick ifrån till 4-1 i slutet av tredje och med den säkra ledningen kunde finske målvakten Frans Tuohimaa chansa.

När Sverige tagit ut målvakten såg den tidigare Leksandsmålvakten luckan, och la ned pucken och gick på avslut. Och han lyckades hitta den tomma målburen från hela planen, och firade genom att åka förbi den finska bänken och bytte ut sig själv.

Se höjdpunkter från matchen här:

Channel One Cup

Finland logo

Finland

5 - 1

Sverige logo

Sverige

0-0, 2-1, 3-0
Moskva
Publik: 4718

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.