Jakub Krejcik blev matchhjälte för Tjeckien, arkivbild. Foto: Bildbyrån

Finland straffat av Tjeckien efter sen kvittering

Även dagens andra match i Karjala turneringen i Helsingfors gick till straffar när Finland tog emot Tjeckien inför storpublik. Och där var det gästerna som drog det längsta strået efter att Jakub Krejcik satt den avgörande straffen.

Efter en förstaperiod där det var två målvakter som dominerade fick till slut utespelarna hål på målvakterna i den andra. Och det var hemmanationen som fick jubla först när Juho Lammikko redan efter knappt tre minuter satte 1-0 efter att ha visat styrka framför mål och tagit tillvara på en retur från Ville Pokka.

Finland pressade sedan på för en utökning, men Tjeckien höll emot och skulle istället lyckas kvittera innan perioden var över genom Jakub Jerabek.

Finland inledde även tredje perioden med ett snabbt mål, den här gången redan efter 40 sekunder genom Sakari Manninen. Det såg länge ut som om målet skulle bli matchavgörande, men med bara 69 sekunder kvar av tredje perioden så tystade Tomas Filippi publiken med ett 2-2-mål som skickade matchen till förlängning.

Efter en mållös förlängning fick matchen sedan avgöras med ett straffavgörande där Jakub Krejcik blev enda målskytten av nio straffskyttar.