Anton Lander. Foto: Bildbyrån

Tre Kronor föll mot Finland efter jätteras

Med under tre minuter kvar ledde Sverige med 4-2 mot i Nordic Tour i finländska Kouvola. Men Finland vände med tre väldigt snabba mål och därmed förlorade Tre Kronor matchen med 5-4.

– Vi ska stänga dörren och göra allt vi kan för att vinna. Det gjorde vi inte på slutet, säger förbundskapten Rikard Grönborg till C More.

Det hela började med ett turlig studs då Jonathan Andersson sköt via sin Örebrokamrat Jere Sallinens rygg i mål.

Då kvitterade Finland direkt genom Niko Ojamäki.

Sverige dominerade sedan den andra perioden och först blev Joakim Nygård snyggt framspelad av Andersson, innan Linus Sandin stötte in 3-1 från nära håll.

Strax efter periodpausen kom 3-2 genom Harri Pesonen, men efter det gav en rejäl tabbe av Juho Olkinuora 4-2 till Tre Kronor. Det var bara för Anton Lander att sätta in pucken i tom kasse.

Efter det började vändningen.

Finland reducerade till 4-3 då det bara var lite på två minuter kvar. Mikko Lehtonen dundrade in 4-3 från blå linje.

Direkt efter kvitterade de också till 4-4 genom Pesonen och med under en minut kvar satte Eetu Luostarinen 5-4.

Sverige hade förstärkning av en av de NHL-spelare som ska spela VM i Slovakien då Jesper Bratt (New Jersey Devils) var med, men han noterades inte för några poäng i sin första a-landskamp.

Imorgon fredag möts lagen igen i Helsingfors och då får Tre Kronor en ny chans att vinna mot Lejonen, något de inte har lyckats med på hela den här säsongen.

4–5 Finland, Kouvola, Finland.

I ishockey-VM i Slovakien, 10–26 maj, inleder Tre Kronor mot Tjeckien. Sedan väntar ytterligare gruppspelsmatcher mot Italien, Norge, Österrike, Schweiz, Lettland och Ryssland.